Het is weer zover... hockeyclub Inter Mol organiseert haar jaarlijkse paasstage. Zoals ieder jaar bestaat de stage uit twee modules. 

De eerste module (maandag 6 en dinsdag 7 april) is voor de kuikentjes (5 jarigen), U7 tot en met U11 ploegen. De stage begint elke dag om 9u00 en duurt tot 16u00.

‘s Middags dien je zelf een lunchpakket te voorzien. Drankjes zijn verkrijgbaar in het clubhuis. Vergeet natuurlijk je scheenbeschermers, stick en mondbit niet! Er zijn sticks ter plaatse mocht je er geen hebben.

Indien je een vriendje of vriendinnetje hebt die eens graag wil komen proberen, dan zijn die natuurlijk van harte welkom.

Deze eerste module kost 65 euro per persoon voor 2 dagen. Indien je inschrijft voor één dag dan kost dit 35 euro. Wel vermelden welke dag je aanwezig zal zijn.

Er is een opvang voorzien voor de stage vanaf 8u00, na de stage tot 17u00.

De tweede module van de paasstage (woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 april) is voor U12 t.e.m. U19, Dames en Heren. 

 

De stage begint elke dag om 9u00 en duurt tot 16u00.  Deze module kost 100 euro per persoon voor 3 dagen met inbegrepen: een vieruurtje. ‘s Middags dien je zelf een lunchpakket te voorzien. Drankjes zijn verkrijgbaar in het clubhuis. Indien je slechts één of twee dagen kan komen, is het 35 euro per dag. Gelieve aan te geven welke dag(en) je dan aanwezig zal zijn.

Inschrijven kan via onderstaande links voor respectievelijk de kuikentjes-U7-U11 (eerste module) of de internationale stage (tweede module).

>>>  Inschrijving Paasstage kuikens U7 tot U11

>>>  Inschrijving Paasstage U12 - Dames en Heren

Betalen doe je cash op de eerste dag van de stage.

 

Beste Leden,

Sportdranken:

Als sportclub vinden we het belangrijk dat het lichaam voor, tijdens en na het sporten de nodige aandacht krijgt. We hebben daarom beslist om het assortiment sportdranken uit te breiden.

Voor het sporten:

  • Pro Energy: bij langdurige inspanning is het belangrijk een sportdrank te gebruiken die het lichaam gelijkmatig en langdurig van energie voorziet. Pro Energy bevat een speciale soort suiker, isomaltulose, die zorgt voor een langzame, gelijkmatige energie-afgifte.

Voor en tijdens het sporten:

  • AA Drink High Energy: is een hypertone drank en is van groot belang voor het opbouwen van de energie voorraden in de spieren.

Tijdens het sporten:

  • Iso Lemon: is een isotone sportdrank en heeft dezelfde osmotische waarde als het lichaamsvocht. Dat betekent dat AA Drink Iso-Lemon sneller in je lichaam wordt opgenomen dan water. Met Iso-Lemon wordt je lichaam onmiddellijk voorzien van het benodigde vocht en elektrolyten (mineralen). De toegevoegde vitamines ondersteunen daarnaast het afweersysteem en de stofwisseling. 
  • AA Drink Isotone: is speciaal ontwikkeld om nog sneller dan water opgenomen te worden in het lichaam. Bij intensief sporten verliest je lichaam snel vocht en elektrolytren (mineralen). Met AA Drink Isotone vul je dit razendsnel terug aan.

Voor, tijdens en na het sporten:

  • AA Drink Sportwater Lime/Cactus & Berries (nieuw): heeft een verfrissende zomerse smaak en bevat géén suiker, géén caloriëen en géén koolzuur.

Na het sporten:

  • AA Smart & Full Recovery (nieuw): Na het sporten hebben je spieren de nodige schade opgelopen. Om die schade te herstellen zijn aminozuren van groot belang. Het is erg belangrijk om Smart & Full Recovery binnen 30 minuten na je inspanning te consumeren.

 

Voor meer info verwijzen wij graag door naar de website van AA: https://www.aa-drink.com/nl/producten/

 

  • Het clubhuis zal één uur voor de eerste wedstrijd geopend worden
  • Het clubhuis zal ten laatste 2 uur na het affluiten van de laatste wedstrijd gesloten worden

Indien de bar vroeger moet geopend worden of langer moet open blijven, gelieve de bar verantwoordelijke tijdig te verwittigen
(Bernard Ghaye +32 473 31 30 31 of bernard.ghaye@telenet.be)

 

     

voor 1 september 2019

 

Vanuit de bond loopt er al geruime tijd een project om de kennis van de spelregels te verbeteren.  Dit is niet alleen uitermate belangrijk voor scheidsrechters maar ook voor de spelers zelf!  Elke club heeft ondertussen een CUC (Club Umpire Coach - voor ons is dit Jens Heyns). 

Naast onze CUC hebben we ondertussen ook een aantal scheidsrechters die een praktisch scheidsrechterexamen hebben afgelegd en vanaf nu de titel 'Club Umpire' mogen dragen.   Jullie kunnen ze herkennen aan hun door de bond geleverde 'Club Umpire outfit'! 

Wat betreft de kennis van de spelregels bij spelers zal gradueel elke speler die in een 11-tal speelt VERPLICHT het examen van theoretisch scheidsrechter moeten behalen via de E-learning module van de bond!

Voor 1 september 2018 hebben reeds de spelers uit het geboortejaar 2000, 2001 en 2002 hun theoretisch scheidsrechter examen afgelegd.   

Concreet moeten alle spelers van geboortejaren 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005 (U16-U19) voor 1 september 2019 hun theoretisch examen hebben afgelegd!
Zij die het examen niet hebben gehaald voor het begin van volgend seizoen zullen dus niet aan wedstrijden kunnen deelnemen!

Inschrijven kan via deze link. wacht niet te lang en zorg dat je klaar bent voor volgend seizoen!

Zij die hun examen theoretisch scheidsrechter al eerder behaald hebben via E-learning of via een van de examensessies van de club moeten dat natuurlijk niet opnieuw doen!

Hieronder de details van het arbitrageproject van de bond:  

Zoals jullie weten is de arbitrage een belangrijk project in de verschillende afdelingen op nationaal en regionaal niveau.

De laatste weken is er een nieuwe dynamiek in het Arbitrage Comité geblazen en werd er een Master Plan 2020 opgesteld. Het plan wordt momenteel uitgevoerd en zal in de komende weken aan de clubs worden voorgesteld.

De voorbije maanden werden reeds verschillende projecten op gang getrokken waaronder de e-learning.  Momenteel zijn er 2.425 leden die voor het outdoor examen geslaagd zijn en 2.401 leden die het indoor examen succesvol hebben afgerond.

We zijn op de goede weg en wensen deze eerste stappen in de arbitrage verder te ontwikkelen in de komende maanden.

Daarnaast willen we ook de kennis van de spelregels van de (jeugd)spelers zélf verbeteren.

Daarom heeft de VHL en het Arbitrage Comité,  ondersteund door de verschillende Raden van Bestuur (en in lijn met het VHL Beleidsplan 2017-2020), beslist om geleidelijk aan de kennis van de spelregels te verplichten voor alle spelers die op groot veld spelen (U14-U16-U19). Die kennis zal getoetst worden aan de hand van het e-learning examen zoals dat bekend is voor scheidsrechters. 

Deze verplichting wordt alsvolgt over de jaren uitgerold:

-        Vóór 1/09/2018: alle U19 spelers/speelsters (geboortejaar 2000, 2001 en 2002)

-        Vóór 1/09/2019 :  alle U16/U19 spelers/speelsters (geboortejaar 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005)

-        Vóór 31/12/2020 :  alle U14/U16/U19 spelers/speelsters (geboortejaar geboortejaar 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

LET OP : als de speler/speelster niet geslaagd is voor zijn examen zal hij niet speelgerechtigd zijn. 

 

Voor een gedetailleerde weergave van de trainingen kan je kijken in de agenda van je ploegpagina of via onderstaande link (vanaf het moment dat de trainingen effectief begonnen zijn):

Sportief - Trainingen  

De club wenst de Vlaamse Hockey Liga, de Belgische Hockey Bond, de Europese Hockey Liga, de vele Hockeyclubs & hockeyers, ouders, leden en sympathisanten te bedanken voor de vele steunbetuigingen.

“Als club diep getroffen. Medeleven allereerst naar de 20 slachtoffers”

 

Hockeyclub Inter Mol en het gemeentebestuur drukken hun medeleven uit met de 20 gewonden die zaterdag 18 mei  in de vooravond vielen bij een elektriciteitsongeval na de kampioenenmatch van een jeugdploeg. We wensen uitdrukkelijk de hulpdiensten te bedanken die na het ongeval zeer snel ter plaatse kwamen en meteen de eerste gespecialiseerde hulp toedienden. Tijdens een crisisvergadering zaterdagavond besliste het bestuur om de geplande wedstrijden van zondag op een serene manier te laten doorgaan.

 

De kampioenenmatch van een jeugdploeg verliep zaterdagavond volledig anders dan verwacht. De slingers die meteen na de wedstrijd werden afgeschoten, raakten overhangende hoogspanningskabels. Door het raken van de kabels vond een elektrische ontlading naar de grond plaats. De vrijgekomen elektriciteit trof via het hekwerk meerdere toeschouwers rond het speelveld.

 

Medisch interventieplan

Meteen werden de hulpdiensten verwittigd en kwamen er meerdere ambulances – samen met de MUG – ter plaatse. Het Medisch Interventieplan werd door de federale gezondheidsinspecteur dokter Haenen  afgekondigd. De in totaal twintig gewonden werden  overgebracht naar de ziekenhuizen van Mol en Geel. Elf gewonden mochten nog dezelfde avond het ziekenhuis verlaten. Drie zwaargewonden werden na verdere onderzoeken voor verzorging doorgestuurd naar gespecialiseerde brandwondencentra. Bij de gewonden zijn zowel minder- als meerderjarigen.

 

Psychosociale begeleiding

Samen met het Medisch Interventieplan werd ook DSI van het Rode Kruis ingeschakeld. Deze dienst Dringende Sociale Interventie bekommerde zich om de toeschouwers en de spelers die ongedeerd bleven maar het traumatische tafereel meemaakten. DSI verzekert de komende dagen de nodige nazorg, waarbij ze aanwezig zullen zijn tijdens een samenkomst van de getroffen jeugdploeg. Ook burgemeester Wim Caeyers kwam ter plaatse om de clubleiding bij te staan.

 

Gedachten bij slachtoffers

Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij de slachtoffers waarbij we samen hopen op een spoedig herstel. Deze spijtige gebeurtenis heeft ons als club diep getroffen. We hebben in onderlinge samenspraak beslist om de draad van onze clubwerking zo snel mogelijk terug op te pikken en de geplande competitiewedstrijden van zondag 19 mei op een ingetogen manier te laten doorgaan. Door onze geliefde sport samen te beleven, hopen we deze tragische gebeurtenis op een passende manier te kunnen verwerken.

 

De club vraagt alle persmedewerkers om zich met vragen uitsluitend te richten tot clubvoorzitter Hans Trimpeneers (0474 59 28 27).

 

Zoek op de website
Recente foto's
Verjaardagen

Gefeliciteerd !!

18/01
Flor Coomans
19/01
Fred Lambrechts
19/01
Wout Sleebus
19/01
Femke van den Borne
19/01
Arnaud van Tuyll
Recent nieuws
Paastage 2020
24/02/2018
Apero & Super Sunday - zondag 16 februari 2020
03/01/2020
Nieuw in het clubhuis
11/10/2019
Openingsuren clubhuis
11/10/2019
Evenementen september 2019
04/09/2019
Kalender
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hockey Club Inter Mol    |    Sporttereinen: Emiel Becquaertlaan, 2400 Mol   |   Maatschappelijke zetel:  Fransveld 26, 2400 Mol

© 2019, website powered by Twizzit.com