Bij het nieuwe jaar wil ik vooruitkijken naar 2019 en ook terugblikken op 2018.

 

2018 was voor het hockey een uitzonderlijk goed jaar, de Red Lions werden wereldkampioen in India en ze werden ook verkozen als Ploeg van het Jaar. Ook voor ons als club was het een goed jaar. We stegen boven de 400 leden.

 

Onlangs werd Michiel Sleebus in zijn school verrast tijdens zijn spreekbeurt over hockey door Emmanuel Stockbroeckx. Ik denk dat de meesten onder jullie het filmpje wel gezien hebben. De aandachtige kijker heeft ook gezien dat Emmanuel drie woorden op het bord geschreven had: respect, vriendschap en excellence.

 

Op de eerste plaats stond dus respect en ik denk ook dat dat één van de basiswaarden van het hockey is, respect op allerlei vlakken. In de eerste plaats voor de tegenstander en de ploegmaats. Op een veld kan er geroepen worden in het heetst van de strijd, na de match wordt dat uitgepraat en is dat vergeten. In de tweede plaats ook voor de scheidsrechter. Hij heeft een moeilijke taak en verdient dan ook alle respect. In de derde plaats respect voor het materiaal: samen ballen opruimen na een match/training, de dug-out leegmaken na een match ... En ook respect voor de club, vrijwilligers binnen de club en het bestuur. We proberen als bestuur moeilijke beslissingen in eer en geweten te nemen, ook wij zijn vrijwilligers die ons in onze vrije tijd inzetten voor de club. En ook wij kunnen soms vergissingen maken. Als je denkt dat dat het geval is, spreek ons rechtstreeks aan, zodat ook wij het kunnen duiden, verduidelijken en samen uitpraten.

 

Als tweede woord stond er vriendschap. Vriendschap binnen een team, tussen spelers, ouders, oud-spelers en sympathisanten. We zijn een gezellige club waar het aangenaam vertoeven is. Het teamgevoel merken we ook aan de activiteiten die per ploeg georganiseerd worden of aan de talrijke supporters die ’s zaterdags of ’s zondags opdagen.

 

Het derde woord was excellence, sportief uitblinken. We zijn ondertussen een grotere club waarbij we ook moeten durven kiezen voor kwaliteit en homogenere teams. Daar zijn we vorig seizoen al mee begonnen en zullen we dit jaar mee verdergaan.

 

Bij het begin van het nieuwe jaar wil ik jullie uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie op zondag 17 februari vanaf 12 u. We willen aan deze dag ook twee wedstrijden koppelen: de coolste groepsfoto en het meest originele supportersteam. Voor de eerste wedstrijd maak je een zo cool, origineel, grappig ... mogelijke foto van jouw team. Voor de tweede probeer je de damesploeg, die die dag om 15 u (onder voorbehoud van wijziging door de bond) speelt, zo origineel mogelijk uitgedost met de nodige attributen aan te moedigen. Aan beide wedstrijden is een mooie prijs verbonden.

Een sportief, gezond en deugddoend 2019 en tot 17 februari!!

 

Hans Trimpeneers

Voorzitter

Na eerdere geslaagde edities organiseert HC Inter Mol ook in 2019 een keepersclinic in samenwerking

met Goalie Works van Pirmin Blaak en wel op zaterdag 6 april.

 

Wil jij ook meedoen? schrijf je dan in via Informatie -> Inschrijvingsformulieren -> Keepersclinic 2019De plaatsen zijn beperkt.

Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het inschrijfgeld op onze rekening

Wil je nog meer informatie mail met goalies@hcintermol.be

Vanuit de bond loopt er al geruime tijd een project om de kennis van de spelregels te verbeteren.  Dit is niet alleen uitermate belangrijk voor scheidsrechters maar ook voor de spelers zelf!  Elke club heeft ondertussen een CUC (Club Umpire Coach - voor ons is dit Jens Heyns). 

Naast onze CUC hebben we ondertussen ook een aantal scheidsrechters die een praktisch scheidsrechterexamen hebben afgelegd en vanaf nu de titel 'Club Umpire' mogen dragen.   Jullie kunnen ze binnenkort herkennen aan hun door de bond geleverde 'Club Umpire outfit'! 

Wat betreft de kennis van de spelregels bij spelers zal gradueel elke speler die in een 11-tal speelt VERPLICHT het examen van theoretisch scheidsrechter moeten behalen via de E-learning module van de bond!  

Concreet moeten alle spelers van geboortejaren 2000, 2001 en 2002 (U19) voor 1 september 2018 hun theoretisch examen hebben afgelegd!
Zij die het examen niet hebben gehaald voor het begin van volgend seizoen zullen dus niet aan wedstrijden kunnen deelnemen!

Inschrijven kan via deze link. wacht niet te lang en zorg dat je klaar bent voor volgend seizoen!

Zij die hun examen theoretisch scheidsrechter al eerder behaald hebben via E-learning of via een van de examensessies van de club moeten dat natuurlijk niet opnieuw doen!

Hieronder de details van het arbitrageproject van de bond:  

Zoals jullie weten is de arbitrage een belangrijk project in de verschillende afdelingen op nationaal en regionaal niveau.

De laatste weken is er een nieuwe dynamiek in het Arbitrage Comité geblazen en werd er een Master Plan 2020 opgesteld. Het plan wordt momenteel uitgevoerd en zal in de komende weken aan de clubs worden voorgesteld.

De voorbije maanden werden reeds verschillende projecten op gang getrokken waaronder de e-learning.  Momenteel zijn er 2.425 leden die voor het outdoor examen geslaagd zijn en 2.401 leden die het indoor examen succesvol hebben afgerond.

We zijn op de goede weg en wensen deze eerste stappen in de arbitrage verder te ontwikkelen in de komende maanden.

Daarnaast willen we ook de kennis van de spelregels van de (jeugd)spelers zélf verbeteren.

Daarom heeft de VHL en het Arbitrage Comité,  ondersteund door de verschillende Raden van Bestuur (en in lijn met het VHL Beleidsplan 2017-2020), beslist om geleidelijk aan de kennis van de spelregels te verplichten voor alle spelers die op groot veld spelen (U14-U16-U19). Die kennis zal getoetst worden aan de hand van het e-learning examen zoals dat bekend is voor scheidsrechters. 

Deze verplichting wordt alsvolgt over de jaren uitgerold:

-        Vóór 1/09/2018: alle U19 spelers/speelsters (geboortejaar 2000, 2001 en 2002)

-        Vóór 1/09/2019 :  alle U16/U19 spelers/speelsters (geboortejaar 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 en 2005)

-        Vóór 31/12/2020 :  alle U14/U16/U19 spelers/speelsters (geboortejaar geboortejaar 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

LET OP : als de speler/speelster niet geslaagd is voor zijn examen zal hij niet speelgerechtigd zijn. 

 

Voor een gedetailleerde weergave van de trainingen kan je kijken in de agenda van je ploegpagina of via onderstaande link (vanaf het moment dat de trainingen effectief begonnen zijn):

Sportief - Trainingen  

Vanaf februari 2018 spelen we in onze nieuwe uitrusting:

 

Deze nieuwe uitrusting kan besteld worden bij onze nieuwe kledingleverancier Sportcity in Merksplas.

Elk lid dat vanaf februari 2018 officiële wedstrijden speelt voor Hockey Club Inter Mol zal verplicht worden te spelen in het nieuwe clubshirt. De club heeft voor het groene Reece-shirt gekozen. Dit shirt is van hoge kwaliteit en kan een aantal jaren meegaan.

Bovendien zijn we zeer verheugd met onze nieuwe kledingsponsor: Puilaetco Dewaay (private banker) die de huidige kledingsponsor Peeters Land Rover zal vervangen.

We beseffen dat deze vernieuwing van sponsor en het nieuwe kledingmerk Reece een kost is voor elke clubspeler, daarom geeft de club een reductie van €5:

Prijs clubshirt (zonder naam en nummer) bij bestelling voor 10 december -> 40 euro

Prijs clubshirt (zonder naam en nummer) bij bestelling na 10 december -> 45 euro

De prijzen van de broekjes, rokjes en de blauwe kousen kan je vinden op onze webshop op de website van Sportcity.

Het bestuur heeft ervoor gekozen om rugnummer en familienaam te verplichten vanaf U12. Het toekennen van het nieuwe rugnummer gebeurt in overleg met de coach. Elk team kan kiezen uit een beperkt aantal nummers. Bedrukking van het shirt met het foute nummer zal resulteren in het aankopen van een nieuw shirt. Er mogen geen spelers met hetzelfde nummer spelen in hetzelfde team. De kostprijs voor de bedrukking van het nummer is €5,95. Aan deze teams wordt ook verplicht om de familienaam op het shirt te laten drukken. Geef deze correct door bij de bestelling. Om uniformiteit te behouden heeft het bestuur ervoor gekozen om hierbij alleen de familienaam toe te staan. Ook hiervoor bedraagt de kostprijs €5,95.

 

Leden uit jongere teams (t.e.m. U11) hebben geen nummer op hun clubshirt, ze kunnen wel hun familie- of voornaam op hun clubshirt laten drukken. Hou er wel rekening mee dat er vanaf elftallen alleen maar met een familienaam op het shirt gespeeld mag worden. Indien deze leden nog steeds met hetzelfde clubshirt spelen als ze U14 worden, kunnen ze dit nog met een rugnummer laten bedrukken bij Sportcity tegen €5,95.

Keepers vanaf U12 dienen ook te spelen met een rugnummer. Aangezien elke keeper zijn eigen voorkeur heeft van shirt, hebben we besloten geen universeel keepersshirt in de webshop aan te bieden. Keepers dienen daarom zelf een shirt aan te kopen (de meesten hebben een shirt). Ze kunnen dit shirt binnenbrengen bij Sportcity om te laten bedrukken met het logo van de club en de sponsors en hun rugnummer. De kosten hiervoor zijn voor de keepers.

Naast het leveren van de nieuwe uitrusting zal Sportcity ook onze bevoorrechte partner worden voor hockeymaterialen. Jullie kunnen in de winkel in Merksplas ook terecht voor hockeysticks, schoenen en accessoires en jullie genieten daar bovendien van een extra korting van 10%.

Om te vermijden dat jullie naar Merksplas moeten rijden, organiseren we pasdagen op de volgende momenten:

  • vrijdag 17 november tussen 17-19 u. in het clubhuis
  • zaterdag 18 november tussen 10-12 en 14-16 u. in het clubhuis
  • woensdag 22 november tussen 15-18 u. in het clubhuis
  • vrijdag 24 november tussen 17-19 u. in de sporthal van Campus Het Spoor (het Atheneum) tijdens de indoortraining

 

De verkoop van de clubshirts zal van start gaan op vrijdag 17 november en kan enkel online gebeuren via www.sportcity.be > clubs  > hockeyclub > Hockeyclub Inter Mol. Ook de betaling gebeurt online via Bancontact/Visa. kies bij het afsluiten van je bestelling voor afhaling in de winkel zodat er geen transportkosten worden berekend.

Belangrijk: De deadine voor de bestellingen is dus zondag 10 december. Bestel jullie nieuwe clubshirt zo snel mogelijk. De productie vergt immers veel werk en daarom is het belangrijk dat de bestellingen tijdig geplaatst worden.

De nieuwe uitrusting zal eenmalig gratis geleverd worden op een evenement waarvan jullie later nog op de hoogte worden gebracht.

Vanaf februari 2018 zal de club verbieden om nog outdoor wedstrijden te spelen in het oude clubshirt. Nieuwe clubsokken zijn ook verplicht vanaf februari 2018. Voor broekjes en rokjes geldt deze verplichting pas vanaf 1 september 2018.

 

 

 

Interressante documenten voor alle scheidsrechters en spelers!

Klik op de respectievelijke afbeeldingen om de verschillende documenten te downloaden!

  • Het eerste document is een powerpoint presentatie met een uitgebreide uiteenzetting over alle regels van het veldhockey. 
  • De drie volgende documenten zijn PDF bestanden met daarin een compacte samenvatting van de belangrijkste spelregels voor respectievelijk 8-tallen (U10-U12), 6-tallen (U9) en 4-tallen (U7-U8)

 

Powerpoint 'Basic Field Hockey Rules':

Pictogrammen spelregels jeugdploegen:

  • U10-U12 (8-tallen)

  • U9 (6-tallen)

  • U7-U8 (4-tallen)

Zoek op de website
Recente foto's
Verjaardagen

Gefeliciteerd !!

17/02
Pauline Niessen
17/02
Ruth Moors
17/02
Maxim De Feyter
17/02
Tobias Douwen
19/02
Jeannou Van Ermengem †
Recent nieuws
Nieuwjaarsreceptie & Super Sunday - zondag 17 februari 2019
13/02/2019
HC Inter Mol evenementen 2019
03/02/2019
Nieuwjaar
06/01/2019
Keepersclinic 2019
12/12/2017
Examen theoretisch scheidsrechter verplicht voor U19-spelers!
11/05/2018
Kalender
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

Hockey Club Inter Mol    |    Sporttereinen: Emiel Becquaertlaan, 2400 Mol   |   Maatschappelijke zetel:  Fransveld 26, 2400 Mol

© 2016, website powered by Twizzit.com